Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu

Последни новини:

Манчестър Юнайтед започва подготовка за сезон на промени / Лудогорец трябва да укроти за втори път първенеца на Грузия / Футболната авантюра с испански завършек / Испания в една снимка: Ламин Ямал и малкото му братче станаха сърцето на Евро 2024 / Време е за решителната битка! Испания срещу Англия в спор за европейския футболен трон / Южна Америка ще принадлежи на Аржентина или Колумбия / Младостта срещу опита в новата класика на "Уимбълдън" / Генерална репетиция за Левски преди началото на новия сезон / Деклан Райс – влюбеният потаен англичанин, чиято приятелка беше обект на тормоз / Над 150 000 лева печалба получи клиент на inbet букмейкърски пункт / Дни преди финала на Евро 2024: inbet отвори нови букмейкърски пунктове / Ботев (Пд) се завръща в Европа! / Страховитата Колумбия или уругвайците на Лудия? / С гадже инфлуенсър, щедро сърце и семеен татус: Кой е Дани Олмо / По-силна ли е английската роза от нидерландското лале? /
Начало » Асоциацията на европейските лотарии настоява за по-голяма подкрепа от ЕС

В защита на лицензираните оператори:Асоциацията на европейските лотарии настоява за по-голяма подкрепа от ЕС

В писмено обръщение оттам изразяват позицията си, че е нужно Общността да разпознае и защити важната роля на лотариите в Европа

В очакването на новия Европейски парламент Асоциацията на европейските лотарии* публикува писмена позиция, в която подчертава съществената роля на лотариите не просто като игри на късмета, а като съществени сътрудници на социалната структура на Европа. Асоциацията отбелязва, че от началото на първата лотария в Брюж през 1441 година браншът е станал неразделна част от генерирането на обществени средства, съобщава Gambling Insider.

Във всички държави членки на Европейския съюз свързаните със залагане лицензирани компании подкрепят и социални каузи. Манифестът потвърждава тази информация, като акцентира, че без лотариите европейското общество би било с 22 милиарда евро по-бедно годишно.

Ето защо в позицията се призовава още политиците на ЕС да запазят уникалния модел на националните лотарии, като гарантират техния постоянен принос към общественото благосъстояние. Подчертава се и колко е важно да се разграничат легалните от нелегалните хазартни оператори.

Асоциацията призовава за запазване на настоящия подход за изключване на сектора на хазарта от специфично законодателство на ЕС, което позволява на държавите членки да се справят ефективно с местните нужди и да гарантират високи нива на защита на потребителите.

Манифестът също така се застъпва за базиран на риска подход към рекламата, при който игрите с висок риск са предмет на по-строги разпоредби от лотарийните игри с нисък риск, като се гарантира отговорно насочване на потребителите към законни и безопасни предложения.

+18! Участието в хазартни игри крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на: https://nra.bg/wps/portal/nra/gambling/responsible.gambling и на https://inbet.com/help/responsible-gambling

*Европейските лотарии е асоциация от 39 държави в Европа с общо 70 компании. 50 от членовете оперирират в държави от ЕС, а 20 – от държави извън рамките на ЕС.

Снимка: Pixabay